Online verzendzakken kopen en van de nieuwste ontwikkelingen profiteren

E-commerce is hot en booming. In een ultrasnel tempo wordt er steeds meer verzonden. En lang niet alles gaat meer in dozen. De moderne verzendzakken zijn in opkomst. Op het eerste oog zijn dit vrij eenvoudige verpakkingen die maar weinig bescherming lijken te bieden en door het plastic ook nog eens milieuonvriendelijk zijn. Maar zoals de doos zich in vijftig jaar heeft ontwikkeld, zo valt er ook nieuws te melden uit de verzendzaksector. Online verzendzakken kopen lijkt steeds gewoner en de zakken zelf worden steeds meer gerecycled. In dit artikel gaan we wat dieper in op de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van verzendzakken. Zo zullen innovatieve materialen voorbijkomen en ook slimme technologieën worden aangestipt.

 

Online verzendzakken kopen van duurzame materialen

Duurzaam is in en plastic is out. Dat geldt ook voor de verzendzak die milieuvriendelijker wordt. Veel zakken zijn al gemaakt van gerecyclede kunststoffen of van biologisch afbreekbare materialen. Er zijn zelfs al innovatieve composieten in de handel die de impact op het milieu sterk verminderen. Zo zijn er ook al biologisch afbreekbare verzendzakken die vervaardigd zijn van maïszetmeel. Na gebruik kan zo’n zak gewoon op de composthoop worden gegooid.  

 

Online verzendzakken kopen met slimme traceertechnologie

Er zijn ook al verzendzakken te koop die zijn toegerust met traceerbaarheidssystemen. Via RFID-tags en QR-codes kan zo het hele reistraject van een pakket gevolgd worden – van het moment dat het de shop verlaat tot aan de voordeur van de uiteindelijke ontvanger. Zulke technologieën bieden meer controle over de logistiek maar geven de klanten ook rustgevende info over de status van hun bestellingen. Verzendzakken met geïntegreerde QR-codes kunnen zo klanten rechtstreeks naar een online-traceersysteem leiden. Eenmaal daar, krijgen ze real-time informatie over waar hun pakketten zijn. 

 

Op temperatuur?

Er zijn tal van bedrijven die producten versturen die vrij gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen. Dan gaat het bijvoorbeeld om bepaald voedsel, om medicijnen of cosmetica. Juist voor deze artikelen zijn verzendzakken met temperatuurregeling een prachtige ontwikkeling. De zakken zijn dan uitgerust met uitgekiende isolatiematerialen en technologie die de temperatuur van de inhoud zoveel mogelijk regelt en tijdens transport behoudt. Bederfelijke goederen komen zo piekfijn aan.

 

Opnieuw gebruiken, anti-diefstal en branding

Aangemoedigd wordt om verzendzakken niet weg te gooien maar op te bergen en dan opnieuw te gebruiken. Daarom zien de zakken er tegenwoordig steeds beter uit, zijn ze snel en goed opvouwbaar en gemakkelijk steeds te openen en weer te sluiten. Zo verleng je de levensduur van een verpakking door die opnieuw te gebruiken. Ook in tijden waarin steeds meer pakketjes onderweg worden gestolen, worden anti-diefstalvoorzieningen ontwikkeld. Zo wordt het materiaal enorm scheurbestendig gemaakt en worden verzegelingssystemen aangebracht. Alles om het vertrouwen van de klanten maar hoog te blijven houden. Ga je online verzendzakken kopen, dan is ook een nevenfunctie interessant. Je kunt je zakken personaliseren en van branding voorzien. Zo versterk je je merkidentiteit. En tegenwoordig is een verzendzak ook niet langer altijd van hetzelfde model. Sommige modellen zijn goed voor boeken, andere voor elektronica of kleding. Denk bijvoorbeeld aan zakken met verstelbare sluitingen en verstevigde hoeken.

Online verzendzakken kopen doe je bij Profipack.nl!